Braian Angola maakt knap debuut in zege van Filou Oostende tegen Okapi Aalstar

De Colombiaan Braian Angola maakte een knap debuut in het gele shirt van Filou Oostende. (c) P.R.
Redactie KW

Ook na 29 speeldagen blijft Filou Oostende leider in de EuroMillions Basketball League. De rood-gelen kenden vrijdagavond geen genade met Okapi Aalstar: 89-69.

Jonathan Williams en Van der Mars brachten Okapi Aalstar 1-4 voorop. Pas na 3’42” scoorde een Oostendenaar een veldkorf, Kesteloot met een bom uit de rechterhoek: 6-4. Met Schwartz en Djordjevic duwde hij de score in anderhalve minuut naar 15-6. Na 6’36” kreeg nieuwkomer Angola zijn eerste invalbeurt. De Colombiaan scoorde snel 21-12, maar benutte zijn bonusvrijworp na fout van Amis niet. TJ Williams zorgde aan 27-14 voor het maximale verschil in het openingskwart dat naamgenoot Jonathan Williams aan 27-17 beëindigde.

Geukens, Smith en Diggs voedden met hun bommen de stevige terugkeer tot 31-29. De Oostendenaars maakten de borst nat en trokken halverwege toch met een 45-34-voorsprong naar de kleedkamer. Coach Dario Gjergja had toen al zijn twaalf spelers opgesteld.

Reeks aanvallen

Acht punten van Geukens in minder dan twee minuten gaven Okapi vroeg in het derde bedrijf nieuwe hoop: 47-42. Kesteloot en Fieler stopten die remonte snel. Vanuit een strakke verdediging bouwden de Zeekapiteins een reeks knappe aanvallen op die ze ook lekker afwerkten. Na een dunk van Thompson (63-46) riep coach Tony Van den Bosch zijn spelers langs de kant voor een time-out. Zijn woorden waaiden weg in de wind. Hij ergerde zich aan het gebrek aan strijdlust.

Djurisic en Desiron dikten de score aan tot 68-46. Maximaal leidden de Zeekapiteins zelfs met 81-52 in het vierde wedstrijdschuifje. Botuli, Lambrecht, Williams, Desiron en Angola speelden de laatste 3’30” uit.

Overtuigende zege van Filou Oostende dat ook in rebounds (43-23) en assists (21-11) ijskoud de beste was. Okapi viel enkel op in zijn driepunters, 12 op 20, dus 60 %. De Colombiaanse aanwinst Angola was in 22’33” goed voor 13 punten aan 61 %, 7 rebounds en 1 assist. Shevon Thompson deed nog beter met 14 punten aan 88 %, 9 rebounds en 1 assists. Kapitein Dusan Djordjevic deelde 7 assists uit, Loic Schwartz 5.

Zaterdagavond is er al de volgende speeldag met Okapi Aalstar-Filou Oostende op het programma.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier