https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Booth en Jantunen wijzen de weg naar vlotte overwinning voor Filou Oostende

Filou Oostende had uiteindelijk weinig moeite met de Leuvenaars. © Regional
Redactie KW

Met voor het eerst supporters bij een competitiematch in de Versluys|Dôme sinds 10 maart 2020 heeft Filou Oostende ook moeiteloos (79-56) afstand genomen van Leuven Bears.

Leuven Bears dat vrijdagavond nipt verloren had bij vice-landskampioen Bergen, bleek inderdaad een taaie klant te zijn. Coach Eddy Casteels had zijn mannen goed voorbereid op dit op papier loodzware weekeinde. De Leuvenaars waren ook niet onder de indruk van de Oostendse vijftiger van vrijdag in Brussel.

Vanderhaeghen (opgeleid in de basketschool van Oostende) en McGlynn verrasten iedereen met een stevige 0-8-opener. Pas na 2’29” tekende Buysschaert de eerste Flou-punten aan: twee vrijworpen. Gillet (tweepunter) en Booth (bom) herleidden de achterstand tot 7-10. Oostende naderde maar de Leuvenaars hielden een puntje voorspong over na dat initiële kwart: 17-18..

Buysschaert smaakmaker

Het vijftal van der Vuurst-Buysse-Jantunen-McCoy-Troisfontaines beende aan 23-23 bij. Pas na 15’15” bracht Troisfontaines aan de vrijworplijn de kustploeg voor het eerst voorop: 29-28. Een Buysse-bom verbreedde het verschil tot 35-28. Buysschaert dikte tweemaal onder de korf aan tot 39-28 na 18’, Buysse lay-upte naar 41-28. Filou had in amper vier minuutjes een 16-0-run gerealiseerd en dus, ook met stevige defensie, orde op zaken gezet. Zo stapten de geelhemden met een 41-29-voorsprong naar de kleedkamer. Met 8 punten, 5 rebounds en 2 assists in 12’45” was Buysschaert de smaakmaker van die eerste helft.

Verschil van bijna twintig punten

In het derde bedrijf voegde Troisfontaines tien punten aan het totaal toe. Leuven, dat zich beter kweet van het werk onder de korven, was even genaderd tot 43-35 maar Oostende flirtte bij 55-37 met de twintiger. Dat verschil van twintig punten realiseerde Jantunen in de 33ste minuut aan de vrijworplijn: 67-47. Het vijftal van der Vuurst-Pintelon-Waleson-Buysse-Jantunen speelde de wedstrijd uit. Na 77-50 milderden de bezoekers nog tot79-56. Bij Filou boekten Booth (12 punten, 5 rebounds en 1 assist) en Jantunen (13 punten, 5 rebounds en 1 assist) de beste computerevaluatie. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.