"Het is heel belangrijk om ons te hergroeperen en onze eenheid terug te vinden", vertelde Mestdagh maandag. "Daar ontbrak het aan in Servië op het EK." Alleen Julie Allemand was maandag niet aanwezig. De Luikse is met haar team Lyon in San Antonio waar voorzitter Tony Parker geëerd wordt. Zij sluit woensdag aan. Kyara Linskens sloot in de loop van de dag aan nadat ze zondag nog met haar team Enisey in actie was gekomen. Jana Raman (Valencia) en Antonia Delaere (Nantes) sukkelden met kwaaltjes, maar trainden maandag normaal.

Op het EK sneuvelden de Belgen in de kwartfinales tegen Frankrijk. Later stelden ze met een vijfde stek wel een ticket veilig voor een olympisch pré-kwalificatietoernooi. "De exit tegen Frankrijk vormde een teleurstelling", verklaarde de T1. "We hebben er individueel en in groep over gepraat. Nu hebben we weer goesting. Iedereen wil het EK spelen en uiteraard naar de Spelen. Iedereen moet een extra inspanning doen om weer de spelvreugde die we op het EK misten terug te vinden."

Mestdagh mikt op twee zeges. "Tegen Oekraïne zijn we favoriet, maar speerpunt Alina Iagupova zal bij hen een rol spelen. Het is onmogelijk haar tot tien punten te beperken, maar we mogen haar ook geen 35 punten laten maken. Finland is minder sterk, maar we mogen niet zeggen dat we er makkelijk gaan winnen."

Ook van de partij maandag was Ann Wauters. De 39-jarige veterane drukte via Instagram haar wens uit om door te gaan tot de Spelen van 2020 in Tokio. "Beste basketbal, zoals in een relatie kunnen we zeggen dat we even 'on a break' waren", schreef Wauters. "Ik was boos op je, en je maakte me niet meer gelukkig. Maar ik heb geleerd van mijn fouten. 'Let's dance one more time'." Wauters zit zonder club sinds 2017, en traint af en toe bij Mestdagh met Namen.

Het EK 2021 vindt in juni plaats in Frankrijk (Lyon) en Spanje (Valencia).

(Belga)

"Het is heel belangrijk om ons te hergroeperen en onze eenheid terug te vinden", vertelde Mestdagh maandag. "Daar ontbrak het aan in Servië op het EK." Alleen Julie Allemand was maandag niet aanwezig. De Luikse is met haar team Lyon in San Antonio waar voorzitter Tony Parker geëerd wordt. Zij sluit woensdag aan. Kyara Linskens sloot in de loop van de dag aan nadat ze zondag nog met haar team Enisey in actie was gekomen. Jana Raman (Valencia) en Antonia Delaere (Nantes) sukkelden met kwaaltjes, maar trainden maandag normaal.Op het EK sneuvelden de Belgen in de kwartfinales tegen Frankrijk. Later stelden ze met een vijfde stek wel een ticket veilig voor een olympisch pré-kwalificatietoernooi. "De exit tegen Frankrijk vormde een teleurstelling", verklaarde de T1. "We hebben er individueel en in groep over gepraat. Nu hebben we weer goesting. Iedereen wil het EK spelen en uiteraard naar de Spelen. Iedereen moet een extra inspanning doen om weer de spelvreugde die we op het EK misten terug te vinden." Mestdagh mikt op twee zeges. "Tegen Oekraïne zijn we favoriet, maar speerpunt Alina Iagupova zal bij hen een rol spelen. Het is onmogelijk haar tot tien punten te beperken, maar we mogen haar ook geen 35 punten laten maken. Finland is minder sterk, maar we mogen niet zeggen dat we er makkelijk gaan winnen." Ook van de partij maandag was Ann Wauters. De 39-jarige veterane drukte via Instagram haar wens uit om door te gaan tot de Spelen van 2020 in Tokio. "Beste basketbal, zoals in een relatie kunnen we zeggen dat we even 'on a break' waren", schreef Wauters. "Ik was boos op je, en je maakte me niet meer gelukkig. Maar ik heb geleerd van mijn fouten. 'Let's dance one more time'." Wauters zit zonder club sinds 2017, en traint af en toe bij Mestdagh met Namen. Het EK 2021 vindt in juni plaats in Frankrijk (Lyon) en Spanje (Valencia).(Belga)