BM Waregem zeker van play-off deelname na zege tegen Alsavin Belgrade.

Bart Samaey scoort voor BM Waregem. De bezoekers van Belgrade kwamen nooit echt in het stuk voor. © EL

In de tweede klasse van het herenbasketbal verzekerde Bent Merkschoenen Waregem zich van deelname aan de play-offs nadat het hekkensluiter NBC Alsavin Belgrade met lege handen huiswaarts stuurde. Na een genietbare partij werd het 81-64.

De bezoekers begonnen het best aan de partij (0-6) maar Waregem kwam via Tuluka terug. Onder impuls van Thomas Foucart (11 punten in de eerste periode) kwamen de West-Vlamingen op voorsprong na 10 minuten, 20-18. Guillemyn nam met 10 punten in de tweede periode de rol over en stuwde zijn ploeg naar een bonus van 14 punten aan de rust, 45-31.

Na de rust controleerde Waregem het gebeuren en liet de bezoekers op geen enkel moment nog in de wedstrijd komen. De voorsprong groeide nog tot een twintiger. Coach Sven Declercq roteerde in de slotperiode volop met zijn jongeren waardoor Alsavin nog kon milderen. Verdiende zege voor Waregem die zo op de zesde plaats terecht komt na alweer een sterke partij. Volgende week zondag trekt het richting kust waar het Gistel-Oostende in de ogen kijkt op de laatste speeldag van de reguliere competitie.

Quarterstanden: 20-18/45-31/64-51/81-64

Speelden: De Lepeleire 5, Denoulet 3, Samaey 4, Van Hulle 6, Haeck, Guillemyn 24, Dhondt 2, Tuluka 12, Linskens 10, Debo, Foucart 13, Bruyneel 2.