BM Waregem walst over Melsele

© NT

In de tweede klasse van het basketbal behaalde Bent Merkschoenen Waregem zijn 24ste overwinning op rij tegen Basics Melsele. Het werd 96-70.

In een goed gevulde sporthal De Treffer begon de thuisploeg aan een verschroeiend tempo aan de wedstrijd, 30-15. Onder impuls van Thomas Foucart diepte het zijn voorsprong uit tot 50-25 aan de rust. In de tweede helft liep het al snel uit tot 40 punten. Bij het ingaan van de slotperiode (81-43) werd nog volop geroteerd door coach Sven Declercq die zijn manschappen probleemloos zag zegevieren, 96-70. Volgende weekt trekt het naar Holstra Wevelgem. Bij winst begint het de play-offs als eerste.

Quarterstanden: 30-15/50-25/81-42/96-70

Speelden: De Lepeleire 11, Destadsbader 14, Samaey 15, Van Hulle 10, Naudts 7, Guillemyn 7, Foucart 21, Dhondt 5, Haeck 2, Bruyneel 2, H. Desmet 2, B. Desmet.