BM Waregem walst na de rust over Fleurus

Bart Samay was goed voor 19 punten. © ELD

BM Waregem won op het veld van CEP Fleurus eenvoudig zijn derde wedstrijd in de poulefase van de beker van België. Het werd 58-87.

Waregem kon voor het eerst in deze bekercampagne rekenen op Aaron Van Vooren maar moest het zonder Lars De Lepeleire stellen, die uit voorzorg aan de kant bleef. Het was de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot en een bonus bijeen sprokkelde van 5 punten na 10 minuten, 21-16. De Bent boys waren echter niet van slag en herstelden het evenwicht aan de rust, 36-38.

Na de koffie gingen de bezoekers op hun elan door met snel en volwassen basket. Fleurus kwam nog amper tot scoren. Na dertig minuten spelen stond de 44-63 tussenstand op het bord. In een overbodig slotquarter groeide de voorsprong nog uit tot 58-87. In Bornem staat de laatste van vier poulewedstrijden geprogrammeerd.