BM Waregem voor 26ste keer op rij ongeslagen

Herenbasketbalteam Bent Merkschoenen was ook tegen Gent Hawks niet te stoppen. Het werd 90-75.

De Hawks hadden nog een waterkansje om de play-offs te halen en gingen er voluit voor. Luyten en Enobakhare drukten meteen hun stempel, maar botsten wel op een puik acterende Van Hulle (11-14). In het tweede quarter losten beide teams elkaar voor geen meter en het waren de guards die aan beide kanten het spektakel verzorgden. Bij 44-43 kwam de leider voor het eerst op voorsprong sinds minuut 3. Erop en erover, dat zat er deze keer niet in. Gent beet fel van zich af en vond steeds een antwoord op de vlot scorende Naudts (18 punten in de 2e helft). Bij het begin van het vierde quarter liep Waregem dan toch 10 punten uit (69-59). De bezoekende time-out en een onder de borden heersende Enobakhare brachten de Hawks nog even terug in de wedstrijd (69-63). Maar de thuisploeg bouwde dan gestaag zijn voorsprong weer uit en omzeilde zo ook deze moeilijke klip.

Quarterstanden: 16-19/38-39/64-59/90-75

Waregem: De Lepeleire 14 (5 assists, 4 steals), Destadsbader 5, Samaey 5 (6 rebounds, 3 steals), Van Hulle 21, Naudts 23 (7 rebounds, 4 assists), Foucart 11, Dhondt 9 (8 rebounds), Haeck 2, Desmet 0, Bruyneel 0, Denoulet 0.