BM Waregem pakt titel in Top Division Men 1

Bent Merkschoenen Waregem heeft woensdagavond in de beslissende belle in Sporthal De Treffer de titel gepakt na een ware spektakelmatch.

In een zinderende slotfase wist het met het kleinste verschil aan het langste eind te trekken tegen Cuva Houthalen. Het werd 77-76. Meteen de tweede titel voor Waregem in drie jaar tijd.

Goed begin stokt plotseling

In een afgeladen volle De Treffer arena was het Cuva Houthalen dat het best aan de partij begon, 0-5. Maar Waregem zette meteen de scheve situatie recht en kwam via Brecht Guillemyn al vlug op voorsprong, 6-5. Vanaf dan nam de thuisploeg de bovenhand. Via diezelfde Guillemyn kwam het maximaal negen punten voor in de eerste periode, 25-16. Beide ploegen bleven de weg naar de ring vlot vinden, waardoor de stand na 10 minuten 28-23 was.

In de tweede periode diepte BM zijn voorsprong uit tot 11 punten. Houthalen liet de withemden echter niet verder uitlopen. Ruststand 47-37. Waregem kwam het best uit de kleedkamer en al vlug bedroeg de bonus 14 punten 51-37. Plots stokte de aanvalsmachine en Cuva zag zijn kans schoon om zijn achterstand te herleiden naar 4 punten, 59-54.

Ook in de slotperiode kreeg BM vijf minuten lang geen bal door de ring. De bezoekers maakten daar gretig gebruik van en kwamen, met nog zes minuten op de klok, op voorsprong, 61-62. Tot diep in de finale gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Met nog 1.36 op de klok en 69-70 op het bord was het Lars De Lepeleire die zijn duivels ontbond. Hij nam de laatste acht punten voor zijn rekening en loodste zijn team naar de zege vanop de vrijworplijn na een ware thriller. Eindstand 77-76.

“Bloed, zweet en tranen”

Coach Olivier Foucart, die debuteert in de TDM 1 met de titel, noemt het ‘gewoon fantastisch’. “Dit is vooral de verdienste van de spelers. We werken het hele seizoen naar één doel toe. We werden kampioen van de reguliere competitie met de beste verdediging. Als je dan in de play-offs de klus klaart, dan maakt dat me bijzonder trots.”

Voorzitter Kristof Chanterie houdt het dan weer op ‘magnifiek’. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het is ons gelukt”, zegt hij. “We spelen een schitterende eerste helft, maar na de rust krijgen we het moeilijk. Vooral Ronnie McCollum maakte het ons erg lastig. Uiteindelijk halen we het met het kleinste verschil, maar dat maakt de ontlading alleen maar groter.”