BM Waregem oppermachtig in topper tegen Gembo

Brecht Giullemyn was met 27 punten de uitblinker. © ELD
Redactie KW

In Top Division Men 1 toonde Bent Merkschoenen Waregem op de slotspeeldag van de reguliere competitie dat het klaar is voor de play-offs, die volgende week van start gaan. Tegen Gembo Borgerhout werd het 96-79.

Coach Olivier Foucart kon voor het eerst terug rekenen op zijn voltallige kern. De gastheren openden de debatten met twee bommen op rij. Gembo antwoordde gevat en herstelde het evenwicht, 24-22. In de tweede periode sprokkelde BM een voorsprong bijeen van negen punten (39-30) maar de bezoekers dichten de kloof tegen de rust aan, 39-37.

Na de rust vermaakten beide teams het publiek met vier driepunters op rij. Uitblinker Brecht Guillemyn en Robbe Naudts bezorgden Waregem de 71-55 voorsprong na driekwart spelen. In de slotperiode was het Guillemyn die de twintiger liet optekenen. BM bleef oppermachtig en liet in de slotminuten nog zijn youngsters opdraven. Belofte Stef Feyers mocht van op de vrijworplijn de 96-76 eindstand op het bord zetten. Volgende week zondag opent Waregem de play-offs tegen CUVA Houthalen in De Treffer om 17 uur.

(ELD – foto ELD)

Speelden: De Lepeleire, Feyers 2, Samaey 14, Steinbach 19, S. Naudts 2, Guillemyn 27, Foucart 18, R. Naudts 5, De Clerck 2, Bruyneel, Vanbecelaere, Van Vooren 7.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier