BM Waregem op een wedstrijd van titel

Foto Bart © VDB

In de finale van de play-offs in de Top Division Men 1 heeft Bent Merkschoenen zijn eerste wedstrijd gewonnen. Tegen CUVA Houthalen werd het 88-78.

Thomas Foucart opende de debatten met een driepunter gevolgd door een score van Arne Steinbach: 5-0. Al even snel stonden de bordjes terug in evenwicht. Vanaf dan nam Waregem het voortouw. Het bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit tot 24-15 na 10 minuten. Houthalen sloop echter op kousenvoeten terug in de partij. Drie bommen van Chiel Koonings zorgden er voor dat de voorsprong herleid werd tot 5 punten aan de rust, 40-35.

Waregem kwam het best uit de kleedkamer en zag zijn bonus al vlug terug groeien tot 14 punten: 52-38. Houthalen hapte naar adem en keek tegen een maximale achterstand aan van 17 punten in de derde periode. Brecht Guillemyn bracht zijn team 69-50 voor na 1.40 in de slotperiode. De bezoekers zetten nog alles op alles maar de zege van BM kwam nooit meer in gevaar. Waregem heeft zijn eerste zege beet en staat daarmee op een match van de titel. Volgende week zaterdag trekt het naar Houthalen waar het de klus kan klaren. Slaagt het daar niet in dan komt er nog een derde wedstrijd die op 18 mei afgewerkt wordt in De Treffer.