BM Waregem niet voorbij kampioen Gent Hawks

In Top Division Men 1 leed Bent Merkschoenen Waregem zijn zesde nederlaag van het seizoen. Tegen Gent Hawks werd het 75-86.

De manschappen van coach Olivier Foucart begonnen nochtans verschroeiend aan de partij. Gent moest het gebeuren ondergaan: 26-11 na 10 minuten spelen. Ook in de tweede periode leek de thuisploeg op zijn elan door te gaan. Het sprokkelde een maximale voorsprong bijeen van 19 punten. Gent was echter niet van slag en via Gregory De Pooter sloop het langzaam maar zeker terug in de partij: 45-38 aan de rust.

Na de koffie bleef De Pooter een gesel voor de Waregemse verdediging. Vanop de vrijworplijn bleef BM toch op voorsprong na 30 minuten spelen: 59-56. In de slotperiode nam Freeman de rol van De Pooter over. Waregem was aanvallend onmondig waardoor de Gentenaren op en over de thuisploeg sprongen. Een slotoffensief kwam er niet meer. Gent pakte zo verdient de zege tegen een na de rust matig Waregem.

Quarterstanden: 27-11/45-38/59-56/75-86

Speelden: De Lepeleire 12, Samaey 8, Steinbach 10, Naudts 6, Guillemyn 14, D’Haens 5, Vanbecelaere, Marien 7, Bruyneel 5, Van Vooren 8.