BM Waregem naar halve finale play-offs

Ouattara verdedigt op Linskens. © ELD

BM Waregem heeft zich ten nadele van Melco Ieper geplaatst voor de halve finale van de play-offs in de tweede basketbalklasse.

Nadat het zijn eerste wedstrijd won, trok het nu ook aan het langste eind in de tweede met 70-62, na een spannend duel.

Het talrijk opgekomen publiek zag dat beide ploegen elkaar in de eerste periode in evenwicht hielden, 20-22. In deel twee nam de thuisploeg de bovenhand via Guillemyn maar een gretig Ieper bleef in het spoor, 39-37. Na de koffie bouwden de Waregemnaren hun voorsprong uit tot maximaal zeven punten, 48-41. Melco was niet van slag en kwam onder impuls van Robbe Naudts (8p in Q3) op voorsprong na 30 minuten spelen, 53-55. De slotperiode bleef spannend tot de laatste minuten waarin Ieper nog Naudts verloor met een zware polsblessure. Een sterke Bart Samaey trok uiteindelijk de thuisploeg over de streep. 70-62 eindstand. Verdiende kwalificatie voor Waregem, dat in de halve finale Gent Hawks in de ogen kijkt. Eerste wedstrijd in het Gentse Tolhuis op vrijdagavond, zondag is Waregem de gastheer in De Treffer om 17 uur in duel twee.

Quarterstanden: 20-22/39-37/53-55/70-62.

Waregem: De Lepeleire, Samaey 18, Van Hulle 1, Guillemyn 16, Foucart 12, Dhondt 6, Tuluka 11, Linskens 6, Bruyneel.

Ieper: Benoot 7, Mestdagh 15, Debacker 2, Luyten 4, Naudts 10, Deceuninck 2, Heinle 10, Schepens 4, Ouattara 8.