BM Waregem maakt brandhout van Oxaco Boechout in topper

Lars De Lepeleire was met 20 punten de absolute uitblinker bij BM Waregem. © ELD

In Top Division Men 1 kende leider Bent Merkschoenen Waregem op zijn sponsoravond geen genade met Oxaco Boechout, dat derde staat in de stand. Het werd 93-70.

Waregem moest het stellen zonder de geblesseerde Arne Stainbach. Oxaco kon op zijn beurt niet rekenen op zijn sterkhouder Nick Celis. Lars De Lepeleire opende de score voor de thuisploeg. Oxaco ging tot 17-16 vlot mee maar moest toen de rol lossen. Stijn De Clerck zette de 26-16-tussenstand na 10 minuten op het bord. Waregem ging op zijn elan verder en via Aaron Van Vooren stond de twintiger (46-26) met nog twee minuten te gaan voor de rust op het wedstrijdblad. Brecht Guillemyn knalde met een driepunter de 50-29-ruststand op het bord. Na de koffie was het opnieuw Bent Merkschoenen dat de wedstrijd onder controle had. Toen Lars De Lepeleire zijn duivels ontbond (13 punten in de derde periode) dikte de voorsprong aan tot 37 punten, 75-38. In een overbodige slotperiode kregen de youngsters van coach Olivier Foucart nog ruim speelgelegenheid. De bezoekers milderden nog tot 93-70.

Een eenvoudige zege voor een collectief sterk Waregem dat de onverwachte nederlaag van vorige week op het veld van Melsele zo op indrukwekkende wijze doorspoeld. (ELD)

Quarterstanden: 26-16/50-29/77-44/93-70.

Speelden: De Lepeleire 20, Stef Feyers 2, Samaey 6, Debo, Stan Naudts 6, Guillemyn 14, Foucart 16, Robbe Naudts 5, De Clerck 8, Bruyneel, Vanbecelaere 2, Van Vooren 14.