BM Waregem freewheelend voorbij Neufchâteau

In Top Division Men One kende Bent Merkschoenen Waregem geen enkele moeite met staartploeg SFS BCCA Neufchâteau. Na een weinig boeiende partij werd het 90-75.

Waregem, dat voor het eerst in een maand terug kon rekenen op Lars De Lepeleire, begon het best aan de partij: 18-10 na 5 minuten. Zes driepunters in de eerste periode zorgden mee voor een 31-16 tussenstand. Een bonus die de thuisploeg lang vasthield en nog uitbouwde tot 55-33 aan de rust. Ook in de tweede helft bleef BM heer en meester. Onder impuls van het duo Van Vooren – Guillemyn bleef de comfortabele voorsprong op het bord staan na driekwart spelen, 71-54. In de slotperiode kregen de jongeren nog volop hun kans. Eenvoudige zege voor de manschappen van coach Olivier Foucart, die op de vijfde plaats blijft postvatten.