BM Waregem boekt zuinige zege tegen Basics Melsele

Stan Naudts gaat voorbij Thomas Lamot. (Foto EL)

In de Top Division Men 1 hield Bent Merkschoenen Waregem de drie punten thuis tegen Basics Melsele. Na een slappe partij werd het 74-68.

Waregem dat al zeker is van de eerste plaats in de reguliere competitie begon het best aan de partij. Op kousenvoeten liep het uit tot 19-10 na 10 minuten. In de tweede periode bleef de voorsprong van BM schommelen rond de tien punten. Via een sterk acterende Bram Van Hulle liep de bonus op tot 16 punten aan de rust, 39-23. Na de koffie controleerde de thuisploeg het gebeuren. Stan Naudts zette de maximale voorsprong van 18 punten op het bord, 51-33. Melsele gaf zich echter niet gewonnen en via Chada kwam het terug tot op 8 punten na 7.33 spelen in de derde periode, 51-43. Waregem leek af te stevenen op een eenvoudige zege maar via Radem kwamen de bezoekers terug tot op 61-58 met nog ruim 4 minuten op de klok. Een korte tussenspurt gaf BM onmiddellijk wat meer ademruimte, 66-58. Arne Steinbach mocht vanop de vrijworplijn de laatste Waregemse punten voor zijn rekening nemen.

Quarterstanden: 19-10/39-23/55-44/74-68

Speelden: De Lepeleire 3, Vanderhaegen, Samaey 11, Van Hulle 10, Naudts 6, Guillemyn 10, Foucart 13, Dhondt 2, Steinbach 15, Bruyneel, Vanbecelaere, Van Vooren 4.