BM Waregem blijft ongeslagen na zege tegen Melsele

In Top Division Men 1 won Bent Merkschoenen Waregem nu ook zijn derde partij. Tegen Remant Basics Melsele werd het 89-79.

Kampioen Waregem begon het best aan de partij en liep via Brecht Guillemyn uit tot 24-12 na 10 minuten spelen. Ook in de tweede periode ging het op zijn elan door en sprokkelde een maximale voorsprong bijeen van 24 punten via Bart Samaey, 43-19. De thuisploeg leek op een eenvoudige zege af te stevenen maar dat was gerekend zonder Patrick Hilliman. De rijzige center van de bezoekers bracht zijn ploeg terug tot op negen eenheden bij de rust, 45-36. Ook na de rust bleef Hilliman een gesel voor de thuisverdediging en de bezoekers herleiden de kloof tot 1 punt, 55-54. De thuisploeg was echter niet van slag en bouwde zijn voorsprong terug uit tot 14 punten, 76-62. Melsele kwam nog even opzetten maar BM liet de zege niet meer uit handen glippen.

Quarterstanden: 24-12/45-36/65-60/89-79.

Speelden: De Lepeleire 8, Denoulet, Samaey 12, Steinbach 4, S. Naudts 13, Guillemyn 25 (5×3), Foucart 8, R. Naudts 7, De Clerck 2, Bruyneel 2, Debo, Van Vooren 6.