Blue Stars Brugge terug op Brugse bodem

Voorste rij : Pilar Vermeulen, Rani De Meester, Annu Chielens, Laude Smets, Achterste rij : Chantal Vanspeybrouck (events), Barbara Defruyt (sponsoring), Koen Roelens (ondervoorzitter), Nele Dooms (Secretaris), Ellen Van Eenoo (voorzitter) © GD
Redactie KW

Het ruikt er nog een beetje naar verf en geschaafd hout, maar de nieuwe sporttempel van Brugge oogt mooi en indrukwekkend. Met een grote sportzaal, een polyvalente ruimte die snel omgebouwd kan worden en een aantal kleinere ruimtes hebben de bouwheren op de Xaverianensite een sportproject gebouwd om U tegen te zeggen.

Aan de ingang van het gebouw staat ons een super gelukkige Ellen Van Eenoo, voorzitter van Blue Stars Brugge, op te wachten in gezelschap van een bijna voltallig bestuur. “Eindelijk hebben we onze stek gevonden op Brugs grondgebied”, lacht ze breeduit. “We waren al jaren vragende partij om ergens in Brugge onze geliefkoosde sport te beoefenen, maar telkens botsten we op het feit van het tekort aan sportzalen. Maar met deze nieuwe creatie is dit probleem eindelijk van de baan en kunnen we alle competitiematchen en sommige trainingen hier laten doorgaan en vanaf volgend seizoen gaan alle thuiswedstrijden hier door op zaterdag.”

Ook op sportief vlak kan de blauw-witte formatie een stap vooruit zetten in het volgende seizoen. “Onze eerste damesploeg zal volgend seizoen terug aantreden in tweede landelijke”, vertelt Van Eenoo. “We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we ambitieus zijn met onze club. Dat we dit nu mogen aanvatten in een splinternieuwe zaal met alle mogelijke comfort, maakt het nog mooier. Niet vergeten dat we vanaf volgend seizoen starten met maar liefst vijf basketbalscholen, waarvan vier op Brugs grondgebied en eentje in Beernem en allemaal op een verschillend tijdstip. Het enige minpuntje aan deze locatie is dat we onze geliefde cafetaria in Sijsele moeten achterlaten. Dat betekent extra werk voor het bestuur om voldoende sponsorgelden te vinden, maar daar zijn we al druk mee bezig”, besluit de voorzitster.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier