Blue Cats One stoomt zich in resterende competitiematchen klaar voor de beker

Manu Heughebaert. (Foto EF) © Manu Heughebaert. (Foto EF)
Redactie KW

Blue Cats Ieper One verloor vorig weekend eerder verrassend bij hekkensluiter Nijlen. Coach Emmanuel Heughebaert nuanceert het misstapje van zijn ploeg en kijkt vooral vooruit naar de resterende twee competitiewedstrijden die de ideale voorbereiding moeten zijn naar de Final Four van de Beker van West-Vlaanderen toe.

De rangschikking van de competitie ligt al een tijdje in zijn definitieve plooi“, opent Emmanuel Heughebaert. “De kampioen is al een tijdje bekend en wij hebben voor de stunt gezorgd door hen te kloppen. Onze positie ligt ook al een tijdje vast. Enkel onderin is het nog spannend tussen Oostende en Gentson. Dat zorgt ervoor dat de resterende wedstrijden voor ons eigenlijk een beetje overbodig zijn.”

“Ik wil absoluut nog revanche pakken tegen Gentson, omdat we daar in de heenronde van verloren”

“Toch willen we nog een en ander laten zien, om in de juiste vorm naar het bekerfinaleweekend toe te leven. Ik wil absoluut nog revanche pakken tegen Gentson, omdat we daar in de heenronde van verloren. We spelen ook nog in Aalst en daar moeten we een prestatie zoals in een thuiswedstrijd leveren om te winnen. Twee zeges zouden ons een boost geven voor de beker.”

Favoriet

“Daarin zitten we met twee ploegen uit eerste en twee uit tweede landelijke. Wij spelen tegen Avanti Brugge, dat aan de top speelt van tweede. Een sterke ploeg met een heel brede kern. In de andere halve finale treffen Oostende-Bredene en K-Basketteam Kortrijk elkaar. Op basis van de klassementen zijn wij de favoriet, maar in een bekercompetitie is alles mogelijk”, beseft Emmanuel Heughebaert.

“Ik speelde de voorbije twee seizoenen telkens de finale met Wytewa Roeselare, maar verloor die ook twee keer. We zullen maar uitgaan van de leuze ‘derde keer, goede keer’ zeker? In de spelersgroep zit enorm veel motivatie om die beker te winnen. Het blijft iets speciaal dat iedereen graag eens op zijn palmares wil zetten.”

(BV)