Blankenberge One kampioen in eerste provinciale

Kapitein Nils Vermeiren na de afloop van de wedstrijd. Zijn team is kampioen! © MD

In een zinderende sporthal ‘D’Hoogploate is Blankenberge One kampioen geworden. Koekelare bood te weinig tegenstand om de titel nog langer uit te stellen: 70-37.

Hoogdagen zijn het voor het Blankenbergse basketbal, met ruim 500 toeschouwers in de zaal waaronder tal van jeugspelers in wedstrijduitrusting. Een hoogstaande wedstrijd werd het niet, daarvoor stonden de zenuwen allicht te strak gespannen. Twee vorige gelegenheden had de kustploeg zelf al te grabbel gegooid, maar in eigen zaal zou en mocht het niet meer misgaan.

De sfeer zat er meteen goed in toen Wim Gadeyne de eerste punten op het bord zette, maar toen hij vier vrijworpen op rij miste en de bezoekers minutenlang met 5-6 leidden, werd er heel even met de ogen geknipperd. Onder de borden heerste echter ene Robin Casier en met de inbreng van meer ervaring, rondde de thuisploeg een rommelig eerste quarter af met 13-8.

Koekelare keerde nog even terug (15-15), maar aan de rust werd al beter geademd: 29-21. Wim Van de Keere stuwde zijn team na de koffie vooruit (46-32 op het halfuur) en het slotquarter werd een festival van applausvervangingen. De festiviteiten werden nog voor het eindsignaal ingezet en zouden de hele nacht duren.