Bijzondere teamprestatie bezorgt Filou Oostende tweede zege in Champions League

Braian Angola was de uitblinker in deze teamprestatie. © PR
Redactie KW

Op de vierde speeldag van de Champions League heeft Filou Oostende opnieuw een thuiszege behaald. Na een moeizaam openingskwart namen de Zeekapiteins de controle over de wedstrijd over: 80-66.

Met driepunters en vrijworpen sprintten de Litouwers via 0-6 en 6-15 naar 15-21. In het tweede kwart scoorden de Oostendenaars dubbel zoveel punten als hun tegenstanders. Angola en McIntosh veegden met elk een bom meteen het verschil uit: 21-21. Twee goede lay-ups op rij van Desiron vervolledigden de 10-0-opener van Oostende: 25-21. Elke speler bracht een meerwaarde voor het team. De afspraken in defensie werden beter opgevolgd. Dunks van Angola en Thompson kleurden deze periode. Met zes punten op rij loodste Thompson Oostende naar een 39-33-rustscore.

De Litouwers naderden (46-44) in het derde deel, Desiron rukte zich opnieuw (57-46) los maar ook die kloof van elf eenheden bleef niet op het bord. Na de vijfde fout van McIntosh, een overbodige fout wegens protest, tekende Sakic aan het halfuur 57-53 aan. Belangrijk was de driepunter van Sylla waarmee Oostende over de tienpuntengrens stapte: 65-54.

De alley-oops van Sylla en Mwema op passes van respectievelijk Schwartz en Angola haalden alle handen op mekaar. Desiron (69-59) en van der Vuurst (75-63) haalden ook wegens foutenlast het einde niet, maar de veelzijdige Angola (23 punten, 2 rebounds, 2 assists, 4 steals) en de acht minuten onder vier fouten gebukte Thompson (16 punten, 10 rebounds) hielden de tweede zege in deze campagne vast. Uiteindelijk was dit echt een bijzondere teamprestatie! Oostende haalde het met 80-66 van de Litouwers en klimt in de tussenstand naar de derde stek. Volgende week reizen de Oostendenaars naar Turkije waar ze leider Turk Telekom Ankara bekampen. Maar eerst wacht er zaterdag een verplaatsing in de nationale competitie op bezoek bij Mec

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier