Bijna twintiger voor leider BC Oostende tegen Brussels, ref steelt even de show

Marko Kuridza zet zich fors door tussen Mike Smith en Augustas Peciukevicius. © VDB
Redactie KW

Een sterk eerste en een stevig vierde kwart volstonden voor BC Oostende om vlot de wedstrijd van vrijdagavond tegen Brussels met 80-62 te winnen.

Brussels miste nog Muya. Op het wedstrijdblad stond wel die andere ex-Oostendenaar, Lichodzijewksi. Wegens een gezwollen knie speelde hij niet, wel wellicht zondag. Bij Oostende ontbraken Myers, Lambrecht en Buysse.

Jekiri maakte vier weken na zijn hieloperatie zijn heroptreden in de basis. Het duurde 2’32” vooraleer Fieler de nul bij Oostende wiste. Met zijn driepunter tekende hij 3-2 aan. Op zijn eentje tekende Fieler de eerste acht punten aan. Salumu driepunterde naar 11-2 na 4’42”, tijd voor de eerste time-out bij Brussels. Salumlu en Kesteloot dikten nog aan tot 15-2. Vroeg in de achtste minuut had coach Gjergja al vijf wissels doorgevoerd.

Na het openingskwart leidde Oostende met ruime 25-9-cijfers. Smith en Depuydt knaagden via 29-16 tot 31-23 aan die kloof. Coach Gjergja vroeg snel zijn tweede time-out van het tweede kwart aan. Dat baatte een beetje. Oostende trok met een 41-29-voorsprong naar de kleedkamer.

Na de rust

Met twee bommen deed Jonas Foerts de bezoekers tot 46-39 naderen. Simmons en Smith beukten naar 51-45 door. Na een derde bom van Jonas Foerts kromp de voorsprong nog een puntje tot 56-51. Jonas Foerts had stevig kruit in de handen want nog voor het halfuur plofte hij een vierde bom door de Oostendse mand. Met eveneens een driepunter legde Mihailovic de 63-54-score aan het halfuur vast.

In het vierde kwart sloot Oostende zijn defensie sterker. Ref Nick Van den Broeck speelde zich nog in de kijker door een technische fout aan kapitein Djordjevic toe te kennen. Niemand begreep het en Van den Broeck grijnsde naar het joelende publiek. Oostende won uiteindelijk met 80-62.

Ref Nick Van den Broeck.
Ref Nick Van den Broeck.

Na de wedstrijd klopte Etienne Dermaut, die bij thuismatchen van Oostende de refs begeleidt, aan de deur van de kleedkamer van de scheidsrechters. De gewezen speler, international en coach wou tonen waar de sandwiches lagen. Ref Nick Van den Broeck stuurde Dermaut bruut weg en gooide de deur toe voor zijn gezicht. Van de harde slag sneuvelde een fotokader in de kleedkamer van de refs.

Bijna twintiger voor leider BC Oostende tegen Brussels, ref steelt even de show

(PR – foto’s Bart/PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier