De Basketball Champions League is ontstaan in Europa, waar het dit seizoen aan zijn vierde campagne toe is. De competitie werd opgeschort na de tweede speeldag van de Round of Sixteen in de play-offs. In twee van de acht duels stond het toen 1-1. Filou Oostende en Iberostar Tenerife hadden in hun reeks elk een match gewonnen. Ook in de serie tussen JDA Dijon en Nizhny Novgorod was er nog geen beslissing. Zes andere clubs realiseerden wel een 2-0-sweep en zijn dus kwartfinalist: Hapoel Jeruzalem, AEK Athene, San Pablo Burgos, Zaragoza, Turk Telekom Ankara en Nymburk.

Een brief

Omwille van de corona-crisis besliste de FIBA, de internationale basketfederatie, op donderdag 12 maart om alle competities vanaf vrijdag 13 maart te schorsen. De FIBA nam die beslissing omwille van de gezondheid en de veiligheid van coaches, spelers, officials en supporters. De FIBA kondigde die donderdag aan dagelijks de situatie verder te bekijken en "de opties te evalueren voor het wel of niet voortzetten van de competitie wanneer en of de situatie dat toelaat". FIBA Europe Cup en de FIBA-clubcompetities bij de vrouwen, Euroleague en Eurocup, zijn al beëindigd door FIBA Europe. Maar over de Champions League is er nog geen beslissing gevallen. Deze week vermeldde de FIBA-top dan toch even de Champions League van de drie continenten.

Hamane Niang en Andreas Zagklis, respectievelijk voorzitter en secretaris-generaal van de FIBA, schreven een brief aan alle basketliefhebbers en kondigen hierover een beslissing in de komende weken aan. Zes kwartfinalisten en tweemaal twee ploegen die nog geen afstand van mekaar namen, wachten dus. Misschien worden ze wel samen op een toptienplaats gerangschikt...

(PR)

De Basketball Champions League is ontstaan in Europa, waar het dit seizoen aan zijn vierde campagne toe is. De competitie werd opgeschort na de tweede speeldag van de Round of Sixteen in de play-offs. In twee van de acht duels stond het toen 1-1. Filou Oostende en Iberostar Tenerife hadden in hun reeks elk een match gewonnen. Ook in de serie tussen JDA Dijon en Nizhny Novgorod was er nog geen beslissing. Zes andere clubs realiseerden wel een 2-0-sweep en zijn dus kwartfinalist: Hapoel Jeruzalem, AEK Athene, San Pablo Burgos, Zaragoza, Turk Telekom Ankara en Nymburk.Omwille van de corona-crisis besliste de FIBA, de internationale basketfederatie, op donderdag 12 maart om alle competities vanaf vrijdag 13 maart te schorsen. De FIBA nam die beslissing omwille van de gezondheid en de veiligheid van coaches, spelers, officials en supporters. De FIBA kondigde die donderdag aan dagelijks de situatie verder te bekijken en "de opties te evalueren voor het wel of niet voortzetten van de competitie wanneer en of de situatie dat toelaat". FIBA Europe Cup en de FIBA-clubcompetities bij de vrouwen, Euroleague en Eurocup, zijn al beëindigd door FIBA Europe. Maar over de Champions League is er nog geen beslissing gevallen. Deze week vermeldde de FIBA-top dan toch even de Champions League van de drie continenten.Hamane Niang en Andreas Zagklis, respectievelijk voorzitter en secretaris-generaal van de FIBA, schreven een brief aan alle basketliefhebbers en kondigen hierover een beslissing in de komende weken aan. Zes kwartfinalisten en tweemaal twee ploegen die nog geen afstand van mekaar namen, wachten dus. Misschien worden ze wel samen op een toptienplaats gerangschikt...(PR)