Beslissende match Tenerife – Filou Oostende vindt plaats in september

De spelers van Filou Oostende speelden hun voorlopig laatste match tegen Tenerife, een zege in de playoffs van de Champions League. © P.R.
Redactie KW

De Basketball Champions League van het seizoen 2019-2020 wordt niet stopgezet. Filou Oostende mag in september nog eens strijden tegen Iberostar Tenerife.

In een video-conferentie heeft de Raad van Bestuur van de Basketball Champions League unaniem beslist om de huidige campagne af te ronden met een Final Eight-weekend tussen 30 september en 4 oktober. De formule wordt een ‘single-game knock-out’. De acht kwartfinalisten basketten dus in duels met rechtstreekse uitschakeling om de Europese trofee.

De competitie van de Champions League werd opgeschort na de tweede speeldag van de Round of Sixteen in de play-offs. In twee van de acht duels stond het toen 1-1. Filou Oostende en Iberostar Tenerife hadden in hun reeks elk een match gewonnen. Ook in de serie tussen JDA Dijon en Nizhny Novgorod was er nog geen beslissing. Zes andere clubs realiseerden wel een 2-0-sweep en zijn dus kwartfinalist: Hapoel Jeruzalem, AEK Athene, San Pablo Burgos, Zaragoza, Turk Telekom Ankara en Nymburk.

Later bepaalt de organisatie de data van de beslissende matchen voor het zevende en achtste ticket in de Final Eight van de Champions League. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier