Belgian Lion Michael Gilmore ruilt Oostende voor Bergen

© (Foto VDB)

Belgian Lion Michael Gilmore verlaat Oostende en vat het eerste seizoen van de BNXT League aan met Bergen. De 26-jarige power forward tekende een contract voor twee jaar bij de Henegouwers.

Voor Oostende kwam de 2m08 grote Gilmore afgelopen seizoen gemiddeld aan 4,6 punten en 2,3 rebounds. Gilmore werd in de Verenigde Staten geboren, maar heeft via zijn moeder ook de Belgische nationaliteit. In het Amerikaanse universiteitskampioenschap NCAA verdedigde hij de kleuren van Virginia Commonwealth Rams en Florida Gulf Coast Eagles. In 2019 trok hij naar Europa, waar hij eerst een seizoen voor de Duitse tweedeklaser Phoenix Hagen zou spelen, voor hij vorig jaar naar Oostende trok.

Na de Nederlander Emmanuel Nzekwesi en de Amerikanen Payton Henson, David Nichols en Marcus Tyus is Gilmore de vijfde versterking voor Bergen. Justin Cage, Igor Mintogo en Ajdin Penava verlengden hun contract. Sander Van Caeneghem (Kortrijk), Anthony Lambot (Limburg United), Jabril Durham (Hamburg), Arik Smith (Janus Fabriano) en Auston Barnes (Benedetto Cento) zochten andere oorden op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier