Aan de kwalificaties, die in november starten, nemen 33 landen deel. Spanje en Frankrijk zijn als gastlanden rechtstreeks gekwalificeerd. De Belgische vrouwen zullen in een van de negen groepen (zes poules van vier en drie poules van drie) terechtkomen. De negen groepswinnaars plaatsen zich samen met de vijf beste tweedes voor de eindronde van zestien.

De groepsfase van het EK zal in 2021 in Lyon en Valencia plaatsvinden. Parijs organiseert de halve finales en finale.

De kwalificaties werden verdeeld in drie speelblokken: van 10-18 november, van 8-16 november 2020 en van 31 januari-8 februari 2021.

In februari 2020 nemen de Belgian Cats deel aan een van de vier olympische kwalificatitoernooien (van telkens vier ploegen). De loting daarvoor is voorzien voor eind 2019.

Potindeling:

Pot 1: Servië, Groot-Brittannië, BELGIË, Zweden, Hongarije, Rusland, Italië, Slovenië, Letland

Pot 2: Montenegro, Wit-Rusland, Turkije, Tsjechië, Oekraïne, Griekenland, Bosnië, Slovakije, Kroatië

Pot 3: Litouwen, Polen, Israël, Roemenië, Duitsland, Nederland, Portugal, IJsland, Zwitserland

Pot 4: Estland, Bulgarije, Finland, Macedonië, Albanië, Denemarken

(BELGA)

Aan de kwalificaties, die in november starten, nemen 33 landen deel. Spanje en Frankrijk zijn als gastlanden rechtstreeks gekwalificeerd. De Belgische vrouwen zullen in een van de negen groepen (zes poules van vier en drie poules van drie) terechtkomen. De negen groepswinnaars plaatsen zich samen met de vijf beste tweedes voor de eindronde van zestien.De groepsfase van het EK zal in 2021 in Lyon en Valencia plaatsvinden. Parijs organiseert de halve finales en finale.De kwalificaties werden verdeeld in drie speelblokken: van 10-18 november, van 8-16 november 2020 en van 31 januari-8 februari 2021.In februari 2020 nemen de Belgian Cats deel aan een van de vier olympische kwalificatitoernooien (van telkens vier ploegen). De loting daarvoor is voorzien voor eind 2019.(BELGA)