Belgian Cats zijn klaar voor duel met Portugal: “We hebben een goed gevoel”

Donderdag om 19 uur spelen de Belgian Cats een EK-kwalificatie tegen Portugal. Zaterdag volgt een duel tegen Oekraïne. Bondscoach Philip Mestdagh moet het klaren zonder zijn bordenspeelsters Emma Meesseman en Kyara Linskens, maar hij hoopt op een goede afloop.

Bondscoach Philip Mestdagh moet de klus klaren zonder topper Emma Meesseman. © VDB

“We mogen Portugal niet onderschatten, maar met twee zeges zijn we praktisch zeker van de eerste plaats in de groep. Oké, we missen met Emma Meesseman en Kyara Linskens twee belangrijke basisspeelsters. We moeten echter spelen als één team”, zegt bondscoach Philip Mestdagh.

Alles wordt in een bubbel in Portugal afgewerkt. “Iedereen gaat sereen en correct om met deze situatie, ook met de afwezigheid van de twee speelsters. Het is zo, we moeten ons concentreren op het sportieve.”

In de bubbel

“Hier in het hotel hebben we een verdieping gereserveerd voor ons, met een eetzaal inbegrepen. We komen niemand tegen en mogen niet buiten. Enkel voor de training en de wedstrijden verlaten we onze bubbel.”

De Cats wonnen al van Oekraïne en Finland en gaan aan de leiding in de groep. De groepswinnaars zijn sowieso gekwalificeerd en daar mikt Mestdagh ook op. Portugal zou de moeilijkste tegenstander moeten worden.

“Het is een ploeg die een hoog ritme zal willen opleggen, met veel energie. De twee sleutelspeelsters kennen we goed. Sofia Da Silva speelde bij Basket Namur Capitale en is nu ploegmaat van Jana Raman bij Estudiantes Madrid en Ines Viana komt nu bij Hanne en Basket Namur Capitale in actie. Het is aan ons om de klus te klaren. We hebben een goed gevoel! ” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.