Belgian Cats zetten Griekenland opzij in oefenwedstrijd

Emma Meesseman scoorde 21 punten.© Bart

België heeft donderdag in Kortrijk een oefenwedstrijd tegen Griekenland gewonnen met 67-53 (rust: 37-23), ter voorbereiding op het Europees kampioenschap basketbal voor vrouwen.

Tegen een bescheiden tegenstander, die ook geplaatst is voor het EK, hadden de Belgian Cats aan een sterk tweede kwart (21-8) voldoende om een ruime voorsprong te nemen. In de andere quarters hielden de Grieken gelijke tred (16-15, 14-14 en 16-16). Kim Mestdagh maakte 22 punten en Emma Meesseman een double-double (21 punten, 10 rebounds).

Geen Ann Wauters

Ann Wauters, niet geselecteerd voor het EK, speelde niet. Net zoals Elise Ramette en Laure Resimont. Billie Massey, geblesseerd aan de rug na de wedstrijd tegen Nigeria vorige week, was er evenmin bij. Ze werd vervangen door haar tweelingzus Becky.

Voor de eerste keer speelde het trio Allemand (6 assists)-Kim Mestdagh-Meesseman samen deze campagne. Emma Meesseman scoorde de eerste zeven punten voor het team: 7-0. In het tweede kwart nam Kim Mestdagh (15 van de 21 punten voor de Belgen in het tweede kwart) over. Bij de rust was het 37-23.

Het verschil werd snel 20 punten (45-25), waardoor de Belgen wat op hun lauweren konden rusten. Griekenland profiteerde daarvan.

Met publiek

Als testevent kon de wedstrijd publiek ontvangen (maximaal 550 personen), net als woensdag toen de Belgian Cats de Belgische beloften (U20) partij gaven. Die wedstrijd werd uiteraard gewonnen door het team van coach Philip Mestdagh, met 89-39,. Emma Meesseman scoorde 20 punten, Kyara Linskens 16.

Zaterdag spelen de Cats opnieuw tegen Griekenland (16 uur) als laatste voorbereidingswedstrijd voor het openingsduel van het EK op 17 juni in Straatsburg tegen Bosnië-Herzegovina. Daarnaast spelen ook Slovenië (18 juni) en Turkije (20 juni) tegen België in groep C.

België – Griekenland 67-53 (rust: 37-23)

16-15, 21-8, 14-14, 16-16

België (20/38 2ptn, 5/23 3ptn, 12/14 vrijworpen, 40 rebounds): K. Mestdagh 22 (2×3), Delaere 4, Carpréaux, Meesseman 21 (1×3 10 rbds), Linskens 7, H. Mestagh 6 (2×3), Geldof, Becky Massey, Nauwelaers, Vanloo 2, Raman (7 rbds), Allemand 5 (6 assists)

Griekenland (20/46 2ptn, 2/12 3ptn, 7/9 vrijworpen, 34 rebounds): Stamolamprou 6 (1×3), Bosgana, Alexandri, Pavloupoulou 9 (1×3), Sotiriou 4, Louka 2, Spanou 8, Christinaki 13, Tsineke 1, Diela, Fasoula 10