Belgian Cats winnen nu ook van Kroatië

© EL
Redactie KW

Op de FIBA Womens’s European Challengers U20 in Sofia zegevierden de Belgian Cats nu ook van Kroatië. Het werd een eenvoudige 77-37. Belgie eindigt tweede in groep A.

Maxuela Lisowa opende de score met 4 punten op rij. Kroatië herstelde het evenwicht: 5-5 na 5 minuten spelen. Een bedrijvige Julia Franquin hield de Cats op voorsprong: 11-10. Meteen ook de stand na een zwakke eerste periode.

Nastja Claessens hield haar ploeg op voorsprong met een 2 bommen op rij vanuit het hoekje: 20-16. Opnieuw Claessens met een driepunter en een lay-up bracht de score op 27-19. Een sterk ingevallen Emma Vindevogel – 6 punten op rij – zette de dubbele cijfers op het bord: 33-23. De Kroaten milderden tot 33-25 halfweg.

Ne de rust schroefde België de defensieve teugels aan. De Kroaten kwamen nog amper tot scoren. De Cats deden dan wel, en met nog ruim 2 minuten te spelen in de derde periode stond de twintiger op het bord onder impuls van Julia Franquin: 50-29. 53-33 na driekwart spelen.

Emma Bell opende de slotperiode met een bom. Op aangeven van Claessens maakte Vindevogel de 58-35 gevolgd door een bom van Claessens. Joris knalde de dertiger op het bord vanachter de lijn: 68-37. Het vat was leeg bij de Kroaten, waardoor de Cats hun voorsprong nog aandikten tot een veertiger uit de handen van Kapenga. Eindstand 77-37.

Speelden: Van Thuyne, Vindevogel 8, Kapenga 5 (11 rebounds), Claessens 14, Billiaert 5, E. Bell 6, S. Bell 3, Bah 4, Lisowa 8, Franquin 10, Van Buggenhout 6, Joris 8 (9 rebounds).

Reactie Frederic Claessens: “De wedstrijd was al redelijk snel gespeeld. Ik was vooral heel blij voor Emma Vindevogel dat ze haar nog kon tonen nadat ze te weinig speelde gedurende het tornooi. Ook Emma van Thuyne kreeg duidelijk te weinig haar kans. Maar we mogen terugblikken op een geslaagd tornooi. Enkel de wedstrijd tegen Italië werd verloren. Een niet te onderschatten tegenstander die trouwens Europees kampioen werd bij de U18. En toch moesten we die partij gewonnen hebben. We waren sterker. Ik denk ook dat Nastja als jongste speelster haar visitekaartje als jongste speelster afgegeven heeft. Ook die andere youngster Julia Franquin deed het goed. We sluiten deze Europese campagne in ieder geval goed af.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier