Belgian Cats verslinden Duitsland met huid en haar

© VDB
Redactie KW

Ieperlinge Emma Meesseman was in De Lange Munte in Kortrijk met 31 punten, 5 rebounds en 4 assists de absolute uitblinkster in de 103-60-overwinning van de Belgian Cats tegen Duitsland. Het was de tweede kwalificatiematch richting EK 2019.

Julie Vanloo won de jumpball en ze stuurde na 51 seconden de assist waarmee Emma Meesseman de score opende: 2-0. Op één Duitse tegenprik (2-3) na leidden de Belgian Cats voortdurend. Ann Wauters en Kim Mestdagh duwden vlot naar 10-3 door. Emma Meesseman bombardeerde tot 20-11 en ze streelde in de voorlaatste minuut van het openingsquarter onder de korf de tienpuntengrens: 24-14. Met elk 9 punten hadden Meesseman en Wauters een groot aandeel in de 28-17-productie van het openingsquarter.

Op iets meer dan één minuut van het rustsignaal tekende Meesseman al het vijftigste punt van de Cats aan. Kyara Linskens legde de 52-25-ruststand vast na een knappe assist van Emma Meesseman, die zelf de bal van Julie Vanloo gekregen had. De match lag in zijn definitieve plooi. Vanloo (58-27), Meesseman (77-37) en Linskens (91-41) overschreden de grens van respectievelijk dertig, veertig en vijftig punten. In het vierde quarters bleven de Belgian Cats vijf volle minuten onmondig. Na een steal van Vanloo boekte Kim Mestdagh op 25 seconden van de buzzer toch de centuryscore. De Belgian Cats wonnen met 103-60 van Duitsland: een knalprestatie.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier