Belgian Cats verliezen 75-84 tegen VS

Belgium's Julie Allemand en USA's Dearica Hamby. © TONY QUINN BELGA

De Belgian Cats hebben vrijdag in Washington hun tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK, dat dit najaar (22 september – 1 oktober) in Australië plaatsvindt, met 75-84 verloren van de Verenigde Staten (rust: 26-38).

België hield goed stand tegen de regerend wereld- en olympisch kampioen, met Emma Meesseman (15 punten en 10 rebounds, 5 assists), Hind Ben Abdelkader (17 punten), Julie Allemand (6 ptn, 6 assists), Kyara Linskens (9 ptn, 6 rebounds), Billie Massey (8 ptn, 8 rebounds) en de jonge Maxuella Lisowa (9 ptn).

De speelsters van Valery Demory, die ervoor had gekozen om zijn ploeg te laten roteren, hadden meer moeite met die rotaties, terwijl de Verenigde Staten hun ritme konden behouden met de reervespeelsters.

België, dat donderdag won van Puerto Rico (98-65), moet nog even wachten alvorens tickets te reserveren voor Australië.

Dominicaanse Republiek

Zaterdag reizen de Belgian Cats af naar de Dominicaanse Republiek, waar ze zondag (21.30 uur) in Santo Domingo hun derde en laatste groepswedstrijd spelen tegen Rusland.

De Russen hebben een inreisverbod voor de Verenigde Staten wegens visumproblemen en de niet-erkenning van het Spoetnik-vaccin. Hun beide wedstrijden tegen België op zondag en Puerto Rico op dinsdag werden door de FIBA, de internationale basketbalfederatie, verplaatst naar de Dominicaanse Republiek.

De Verenigde Staten zijn sowieso gekwalificeerd voor het WK, dankzij de Olympische titel in Tokio afgelopen zomer. De twee andere beste ploegen in de poule mogen ook naar de het WK.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.