Belgian Cats U20 winnen vlot eerste wedstrijd op Women’s European Challengers tegen Letland

De vijf West-Vlaamse meisjes van de Belgian Cats U20. © ELD
Redactie KW

Op de Women’s European Challengers wonnen de Belgian Cats U20 tegen Letland met 70-99. De Young Cats hebben met Nastja Claessens en Emma Vindevogel van ION Waregem, Emma Van Thuyne van Kortrijk Spurs, Kyra Billiaert van Kangoeroes Mechelen en Tesse Kapanga van Castors Braine maar liefst vijf West-Vlaamse meisjes in de selectie.

Het werd een eenvoudige zege met Nastja Claessens die een glansrol vertolkte. Een bedrijvige Claessens opende voor België de score. Met de hulp van Sam Van Buggenhout ging het naar 2-7. Letland liet niet begaan en knokte onder impuls van Jasa terug tot 19-20 na 10 minuten. In deel twee ging Claessens op haar elan door. Met een afwerkingspercentage van 100 procent in de eerste helft en 14 punten bracht ze de Cats naar een 29-46 ruststand. Billiaert met een driepunter, en Van Thuyne deden ook hun duit in het zakje.

Tegen Bulgarije

Na de koffie opende opnieuw Claessens de debatten met een bom. Vanaf dan ging het snel. In amper 3 minuten ging het van 29-46 naar 33-60 en 45-82 na 30 minuten. In een overbodig vierde quarter kreeg iedereen nog speelgelegenheid. Eindstand 70-99. Woensdagavond is Bulgarije de tegenstander.

Reactie

Frederic Claessens, coach van ION Waregem en vader van uitblinkster Nastja Claessens, zag een collectief goeie wedstrijd. “De scores kwamen van alle kanten, dan heb je het heel goed gedaan”, analyseert Claessens. “De West Vlaamse meisjes deden het stuk voor stuk naar behoren. Nastja werkte af aan 100 procent wat toch uniek is. Tesse speelde haar wedstrijd en strooide met assists. Kyra deed schitterend haar job net als lichtgewicht Emma Van Thuyne. Emma Vindevogel deed het goed, ondanks het feit dat ze maar in de vierde periode mocht invallen. We kijken uit naar Bulgarije morgen.” (ELD)

Speelden: Claessens 22 (10 reb), Joris 9, Lisowa 11, Kapenga 3, Vindevogel, Van Thuyne 2, Billiaert 3, S. Bell 5, E. Bell 2, Bah, Franquin 12, Van Buggenhout 22.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier