Belgian Cats reageren ontgoocheld, Ann Wauters bevestigt einde loopbaan

© (Foto BELGA)

Ann Wauters heeft woensdag na de uitschakeling van de Belgian Cats in de kwartfinales van de Olympische Spelen bevestigd dat ze een punt zet achter haar carrière.

De Belgian Cats verloren woensdag na een thriller met 86-85 van gastland Japan.

“Het is een prachtige rit geweest. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik hier op de Olympische Spelen aanwezig mocht zijn. Natuurlijk hadden wij op een ander einde gehoopt, maar zo wreed kan sport zijn”, vertelde de 40-jarige Wauters.

Gemiste kans

“Dit is absoluut een gemiste kans, daarom zijn we zo ontgoocheld”, erkende bondscoach Philip Mestdagh. “Eerst moet je op de Olympische Spelen geraken. Daarna begin je met een exploot tegen Australië en doe je je job tegen Puerto Rico. Tegen China lieten we het wat schieten, maar misschien was dat zelfs beter om in de kwartfinale Japan te treffen.”

© (Foto BELGA)

“Het gevoel zat zeker in de groep maar we doen het niet”, vervolgde Mestdagh. “Als we vandaag winnen,vermijd je de VS en treffen we Spanje of Frankrijk, twee teams die voor ons speelbaar zijn. Het doel was de kwartfinale maar nu gaan we toch naar huis met een gevoel van ontgoocheling. We moeten streng zijn voor ons onszelf.”

Ann Wauters, die de sport na een indrukwekkende carrière vaarwel zegt na de Spelen, kreeg tegen Japan door de wedstrijdomstandigheden geen laatste kans om zich te tonen. Mestdagh betreurt dat. “Ze heeft een fantastische carrière achter de rug. Jammer genoeg kon ik haar vandaag geen correct afscheid geven. Tegen Spanje of Frankrijk had ze nog eens op het terrein kunnen komen. Ze verdiende een groot applaus. Zonder haar zou het verhaal van het Belgische vrouwenbasket vandaag niet hetzelfde zijn.”

Laatste shot

© (Foto BELGA)

“In het vierde kwart vertiendubbelde Japan de intensiteit. We hadden daar geen goede reactie op. Je kan het (verlies) ook wijten aan het laatste shot, maar zo gaat het niet altijd in basketbal. Er konden veel dingen beter. We gaven makkelijke lay-ups weg, leden balverliezen en zo brachten we hen terug in de wedstrijd. Jammer genoeg gingen de laatste twee acties van de match in het voordeel van Japan.”

Mestdagh deelde het gevoel dat de Cats op deze Spelen een unieke kans hebben laten liggen. “We kwamen naar hier met het doel de kwartfinales te halen. Maar eenmaal we hier waren, wilden we meer. Dat is onze ingesteldheid. Zeker toen we de loting zagen, want we hebben Japan al eens verslagen. Als de halve finales dan zo dichtbij zijn en het wordt op die manier van je weggenomen, dan doet dat pijn. Ook al mogen we fier zijn, maar dat gevoel komt misschien binnen een paar dagen of weken.”