Belgian Cats op grote schermen in Sportbar van Oostende

Kyara Linskens is een Belgian Cat uit Bredene. © FIBA
Redactie KW

In de recent geopende Sportbar van de Searena-site aan de Northlaan te Mariakerke (Oostende) kan je dinsdagochtend terecht voor de eerste olympische match van de Belgian Cats op verscheidene televisieschermen.

De Belgian Cats zijn heel West-Vlaams gekleurd. Niet alleen zijn er veel Ieperlingen (Kim en Hanne Mestdagh, Emma Meesseman; ook bondscoach Philip Mestdagh) maar ook veel internationals uit Oostende en Bredene (Kyara Linskens, Billie Massey en Julie Vanloo). Oostende kan ook Jana Raman, partner van BCO’s publiekslieveling Sam Van Rossom, omarmen. In Bissegem (Kortrijk) woont Ann Wauters. Zoveel is duidelijk: een meerderheid is West-Vlaams.

De Sportbar nabij het stadion van KV Oostende en de basketarena van Filou Oostende projecteerde in juni al de playoff-finales van Filou Oostende en daarna de EK-voetbalinterlands van de Rode Duivels. Dat bleek meteen een succes. Sinds dit weekeinde kan je in deze Sportbar ook de matchen van KV Oostende volgen en vanaf eind september de wedstrijden van Filou Oostende.

Ook Olympische sporten

Natuurlijk is de Sportbar ook toegankelijk bij olympische topmomenten. De Belgian Cats debuteren dinsdag olympisch om 10.20 uur tegen topper Australië.

Vrijdag basketten de Belgian Cats tegen Puerto Rico maar die opworp is om 3 uur ‘s nachts Belgische tijd. De Sportsbar is dan uiteraard gesloten. Maandag 2 augustus volgt een duel tegen China, opnieuw om 10.20 uur en dus wel te beleven in de Sportsbar.

Daar kan je dus die olympische basketinterlands beleven op twee beamers van 5 meter op 3,5 meter en vijf hd-televisieschermen.

Zot van sport

De zomerbar bevindt zich in de vorige Skoda-ruimte tegenover de vorige Mediamarkt-locatie. “Binnen is er een lounge-area met chesterfields en grote beamers. Eveneens is er een bar en een foodcorner met warme tapas maar we hebben ook rustiger plaatsen. Binnen kunnen op 600 vierkante meter 120 mensen zitten. Buiten hebben we 96 zonnige zitplaatsen.”

“Nieuw in de Sportbar is ook de mogelijkheid om gratis drie dartsborden te reserveren. Dit is een sporthuis voor Jan en Alleman op een sportgerelateerde site”, zegt Jürgen Vanpraet, die samen met Pascal Degryse zaakvoerder is. “We zijn zot van sport, dat is onze motor.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier