Belgian Cats nemen in tweede helft vlot afstand van Finland

Emma Meesseman zette een double double neer.© (Foto VDB)
Emma Meesseman zette een double double neer.© (Foto VDB)
Redactie KW

De Belgian Cats hebben in Portugal de vijfde EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland gewonnen (82-47).

Finland opende met een 6-9-voorsprong, maar onder impuls van Emma Meesseman konden de Belgian Cats dat meteen helemaal rechtzetten (14-9). De Finse dames bleven echter aanklampen in een eerste quarter vol scores (25-20). De Belgian Cats stapelden in het tweede quarter balverliezen en slechte shots op. Finland bleef tot aan de rust in het spoor van de Belgen (39-32).

Finland opende de tweede helft met een score en bonus van de boomlange Kuier (39-35), maar toen sloeg de Belgische motor helemaal aan. Delaere zette de kloof met een driepunter op tien eenheden verschil (48-38). De Cats konden de voorsprong bijna verdubbelen met een driepunter van uitblinker Vanloo (64-45). In het overbodige vierde quarter kwam de overwinning niet meer in gevaar. Integendeel zelfs, de Belgian Cats liepen nog verder uit.

Maar liefst vijf Belgian Cats gingen in de dubbele cijfers. Emma Meesseman was topschutter met 18 punten. Ze plukte ook 10 rebounds.

Het was voor de ploeg van bondscoach Philip Mestdagh de vijfde zege in evenveel EK-kwalificatiewedstrijden. De Belgian Cats waren al zeker van deelname aan het EK later dit jaar in Spanje en Frankrijk.

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.