Ondanks slechts één zege en twee nederlagen eindigen de Belgen na het ongeslagen Servië op de tweede plaats in groep D. Dat kon omdat eerder op zondag de Russen hun Wit-Russische collega's hadden verslagen.

Dinsdag spelen ze een barragewedstrijd om een plaats in de kwartfinales tegen de derde uit groep C. Dat is Slovenië. Als de Cats winnen van Slovenië, wacht hen in de kwartfinales een duel met Frankrijk.

Philip Mestdagh was na de nederlaag van zijn Belgian Cats tegen Servië teleurgesteld over het resultaat en betreurde de fouten die het team maakte, maar de coach had na de nederlaag van vrijdag tegen Wit-Rusland ook een mooie reactie gezien en stelde dat het 'details' waren die over de uitkomst van de partij tegen Servië beslist hadden.

"Ik ben fier op mijn speelsters en hun prestatie, maar daar kopen we momenteel niets voor", zegt Mestdagh. "Ik wil winnen en daarvoor moeten we ervoor zorgen dat die details volgende keer in ons voordeel uitdraaien. Het was zeker een mooie match en ik heb de reactie gekregen waar ik om gevraagd heb, maar het is jammer dat enkele fouten op het einde van de match ons de zege kosten."

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar hebben ook fouten gemaakt die niet gemaakt mochten worden", erkende Emma Meesseman, zelf goed voor 21 punten en 9 rebounds. "Op het einde zijn we er niet in geslaagd de kalmte te bewaren. We wisten nochtans dat de Serviërs er tot het einde voor gingen blijven gaan. Het is jammer dat we de wedstrijd zo uit handen gegeven hebben. Nu moeten we hier vooral uit leren en bekijken wat we dinsdag tegen Slovenië beter kunnen doen."

"We kunnen fier zijn op onze prestatie, maar uiteraard is dit niet het resultaat wat we wilden", klonk het bij Kim Mestdagh. "We willen altijd winnen, ook tegen een toernooifavoriet als Servië. Tegen Wit-Rusland was het niet goed, maar nu hebben we toch weer bewezen dat we op het hoogste niveau meekunnen. Daar moeten we vertrouwen uit putten voor de match tegen Slovenië."

Ondanks slechts één zege en twee nederlagen eindigen de Belgen na het ongeslagen Servië op de tweede plaats in groep D. Dat kon omdat eerder op zondag de Russen hun Wit-Russische collega's hadden verslagen.Dinsdag spelen ze een barragewedstrijd om een plaats in de kwartfinales tegen de derde uit groep C. Dat is Slovenië. Als de Cats winnen van Slovenië, wacht hen in de kwartfinales een duel met Frankrijk. Philip Mestdagh was na de nederlaag van zijn Belgian Cats tegen Servië teleurgesteld over het resultaat en betreurde de fouten die het team maakte, maar de coach had na de nederlaag van vrijdag tegen Wit-Rusland ook een mooie reactie gezien en stelde dat het 'details' waren die over de uitkomst van de partij tegen Servië beslist hadden. "Ik ben fier op mijn speelsters en hun prestatie, maar daar kopen we momenteel niets voor", zegt Mestdagh. "Ik wil winnen en daarvoor moeten we ervoor zorgen dat die details volgende keer in ons voordeel uitdraaien. Het was zeker een mooie match en ik heb de reactie gekregen waar ik om gevraagd heb, maar het is jammer dat enkele fouten op het einde van de match ons de zege kosten." "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar hebben ook fouten gemaakt die niet gemaakt mochten worden", erkende Emma Meesseman, zelf goed voor 21 punten en 9 rebounds. "Op het einde zijn we er niet in geslaagd de kalmte te bewaren. We wisten nochtans dat de Serviërs er tot het einde voor gingen blijven gaan. Het is jammer dat we de wedstrijd zo uit handen gegeven hebben. Nu moeten we hier vooral uit leren en bekijken wat we dinsdag tegen Slovenië beter kunnen doen.""We kunnen fier zijn op onze prestatie, maar uiteraard is dit niet het resultaat wat we wilden", klonk het bij Kim Mestdagh. "We willen altijd winnen, ook tegen een toernooifavoriet als Servië. Tegen Wit-Rusland was het niet goed, maar nu hebben we toch weer bewezen dat we op het hoogste niveau meekunnen. Daar moeten we vertrouwen uit putten voor de match tegen Slovenië."