https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belgian Cats kijken in kwartfinales thuisland Japan in de ogen

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

De Belgische nationale vrouwenbasketploeg speelt woensdag in de kwartfinales op de Olympische Spelen in Tokio tegen Japan. Dat is het resultaat van de loting van maandag.

De Belgian Cats sloten eerder maandag de groepsfase op de Spelen af met een 62-74 nederlaag tegen China. De Belgische vrouwen, die voordien al zeker waren van de kwalificatie voor de tweede ronde, waren als beste tweede net als de groepswinnaars reekshoofd bij de loting voor de kwartfinales.

Japan eindigde in zijn poule als tweede na de Verenigde Staten maar voor Frankrijk. De Japanse vrouwen wonnen verrassend tegen Frankrijk (74-70) en versloegen ook Nigeria (102-83). Tussendoor verloren ze van de VS (86-69).

Als de Cats het thuisland over de knie leggen, wacht in de halve finales Frankrijk of Spanje. In de andere kwartfinales treft topfavoriet en titelverdediger de Verenigde Staten in een kraker Australië. China ontmoet Servië.

Voor de Belgische vrouwenbasketploeg is het de eerste keer dat ze mag aantreden op de Olympische Spelen. Aan ervaring op toptoernooien echter geen gebrek, met twee keer EK-brons (2021 en 2017) en een vierde plaats op het WK van 2018 in Tenerife. Eerder op deze Spelen pakten ze uit met een stuntzege tegen Australië (70-85) en de vlotte winst tegen zwakke broertje Puerto Rico (87-52).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.