Belgian Cats halen het niet zonder moeite van Portugal

Kim Mestdagh speelde een dijk van een partij.© (Foto VDB)

De Belgian Cats hebben de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal nipt gewonnen (69-66).

Raman bracht de Cats bij 6-5 na iets meer dan drie minuten spelen voor het eerst op voorsprong. Vanloo zette met een knappe driepunter 10-7 op het scorebord. Silva bracht Portugal op 12-14, Carpreaux scoorde de 17-16 om het eerste kwart af te sluiten.

De Belgian Cats bleven het moeilijk hebben. Meesseman forceerde in haar eentje de 26-21 halfweg het tweede kwart. Portugal boog niet en nam bij 31-32 de leiding weer over. Hanne Mestdagh antwoordde met een bom. De laatste aanval van de eerste helft was voor de Cats en werd knap afgerond door Vanloo (36-35).

Ook na de rust hadden de Cats het niet gemakkelijk. Meesseman kon de 50-44 op het bord zetten. Vanloo hielp de Cats aan 54-47 met een nieuwe driepunter, maar aan de andere kant viel een bom met bonusvrijworp binnen. Met haar vierde driepunter reageerde Kim Mestdagh meteen. Het derde kwart werd bij 57-51 afgesloten.

De Portugezen bleven aanklampen. Met een driepunter kwamen ze op vier minuten van het einde op 63-61. Meesseman forceerde de 69-63, maar Portugal reageerde met een driepunter op 30 seconden van het einde. De laatste Belgische poging ging naast, Portugal reageerde in paniek met een driepuntspoging vanaf de middenlijn.

De Belgian Cats eindigen de kwalificatiepoule voor het EK met een knappe zes op zes.