Belgian Cats centraal in nieuwste basketjaarboek

Belgian Cat Antonia Delaere, uitgever Paul Huygens, bondscoach Philip Mestdagh, Patrick Jansen (BC Oostende), Belgian Cat Sofie Hendrickx, Mathieu Folens (BC Oostende) en Belgian Cat Hanne Mestdagh stellen het nieuwste jaarboek basketbal voor. © PR
Redactie KW

Voor aanvang van het bekerduel BC Oostende-Antwerp Giants verkopen zondagavond de spelers van de U18-ploeg van BC Oostende in primeur de 38ste editie van het Jaarboek Basketbal. Dit collectors item van honderd bladzijden over het voorbije jaar in woord en beeld kost slechts tien euro.

Veel West-Vlamingen komen flink aan bod in het Jaarboek Basketbal dat zoveel basketinfo in woord en beeld verzamelt wat je online niet kan vinden. In de terugblik op het boeiende 2017 prijken de Belgian Cats, waarvan de helft West-Vlamingen zijn, op de cover. Het succesverhaal van de bronzen medaille van het EK in Praag laat zich over enkele bladzijden lezen. Ook het goud voor de Belgische meisjes op het EK U18 komt aan bod. BC Oostende – goed voor een triple in 2017 – geniet een paar reportages in het jaarboek. Over Dario Gjergja, coach van het jaar, getuigen vier clubgenoten.

Naast de beschouwingen over alle teams van de EuroMillions League is nieuw de aandacht voor alle tweedeklassers, in het bijzonder voor KBGO Gistel-Oostende, winnaar van de beker van Vlaanderen. Coach Sam Rotsaert benadrukt dat het beter maken van spelers belangrijker is dan de resultaten. Het jaarboek bevat ook een bijdrage over het X-Mas Tournament in Kortrijk. Scoutingscijfers, palmaressen en geïllustreerde weetjes zijn vaste waarden in dit collectors item.

Het Jaarboek Basketbal 2017, een uitgave van Druk&Pers, telt honderd bladzijden en kost 10 euro. Ook is het te koop in de krantenwinkel en via info@drukenpers.be

(PR/foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier