Belgian Cat Julie Vanloo organiseert basketkamp in Desselgem

© (Foto ELD)
Redactie KW

De 27-jarige Vanloo – woonachtig in Deerlijk – doet dit samen met de mensen van Project Mensch in het Leiestadion van Desselgem.

46 landelijke speelsters en vier vaste coaches vormen deze week van dinsdag tot en met vrijdag een vaste bubbel in er rond het Leiestadion waar ze hun kampeertent opgeslagen hebben. “Dit is nu voor de derde keer dat ik dit samen met mijn beste vrienden mag organiseren”, vertelt Vanloo die heel populair is bij jonge speelsters. “Ik heb heel veel passie voor het spelletje en wil deze jonge meisjes mijn ervaring doorspelen. Vroeger was ik zelf vaste klant op kampen die gegeven werden door iemand waar ik naar opkeek. Dit nu zelf kunnen doen is fantastisch. We hebben hier niet enkel meisjes uit West en Oost-Vlaanderen, maar ook uit Antwerpen, Limburg en Brussel. We mochten ook heel wat nieuwe gezichten verwelkomen wat natuurlijk heel tof is.”

Vanloo versierde een toptransfer naar het Spaanse Zaragoza. “Ik had nooit gedacht dat ik in een deze moeilijke coronatijd deze droomtransfer kon realiseren. Het is een heel ambitieuze ploeg waar ik een héél aantrekkelijk financieel voorstel kreeg. Het Zweedse Lulea was ook een optie, maar ik verkoos toch voor de Spaanse zon waar de competitie heel aantrekkelijk en hoogstaand is.”

Haar Australische avontuur zit er dus op. “Mentaal ben ik daar sterker uitgekomen. Dit was buiten mijn comfortzone en ik kwam er enkele keren mezelf tegen. Maar ik leerde daar het meeste bij.” Na een korte onderbreking is Vanloo terug Belgian Cat. “Het voelt alsof ik nooit weggeweest ben. Ik zal nu bewijzen dat ik daar terecht thuishoor.”

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier