Bekeravontuur van Avanti Brugge eindigt tegen Melco Ieper

© (Foto MD)
Redactie KW

Geen derde opeenvolgende stunt van Avanti Brugge in de kwartfinale van de beker van Vlaanderen, wel een West-Vlaamse derby met Melco Ieper in de halve finale. De Ieperlingen wonnen nipt met 76-80.

De Bruggelingen (zonder Niels Vervaele en Niels De Boysere) leken niet van plan om hun voorgift van 20 punten snel weg te geven. Ze klommen integendeel naar 26-3, maar Jeroen Baele liep dan al tegen zijn derde fout aan. Toch bleef de Brugse motor draaien. Allemeersch bracht zijn team met zijn 7e punt op 38-12 en naar 42-16 na het eerste quarter.

Na een maximale 44-16 en een donderpreek van coach Bruce Minne schoten de bezoekers een eerste keer uit hun krammen met een tussenspurt van 0-11, maar Rappé kreeg het thuispubliek op zijn hand met een bom annex bonusvrijworp (50-30). Aan de rust was dat kloofje ietwat geslonken, maar de kansen van Avanti bleven gaaf: 53-38.

Exact 3’30″had Melco na de pauze nodig voor een 0-15 en perfect evenwicht: 53-53. Waar de Ieperse coach voor gewaarschuwd had (“Als we de voorgift hebben weggewerkt, is de match nog niet gespeeld”), gebeurde: Avanti antwoordde met een 0-10 en zat weer op rozen. Ze konden aan het slotquarter beginnen bij 67-61.

Op 8′ van het einde bracht Thomas Mertens, met zijn enige punten van de wedstrijd, Ieper voor het eerst op voorsprong (67-68), maar ook deze keer konden de bezoekers niet doordrukken. Jens Rappé miste de vrijworp voor de gelijkstand (76-77), Wim Dobbelaere kreeg nog een dubbele kans om verlengingen uit de brand te slepen, maar finaal besliste uitblinker Louis Hazard met zijn 35e punt deze boeiende confrontatie.

In de halve finale neemt Melco Ieper het op tegen de winnaar van het duel tussen Oostkamp en Waregem, dat zaterdagavond beslecht wordt.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier