Becky Massey maakt officieel debuut bij de Belgian Cats in Portugal

Zusjes zijn populair bij de Belgian Cats. Naast Kim en Hanne Mestdagh maken ook de tweelingszussen Billie en Becky Massey in het Portugese Lissabon hun opwachting.

Becky Massey, hier aan de slag bij haar team SKW. © ELD

“Ik heb al wel een paar keer bij de Belgian Cats een stage afgewerkt”, vertelt Becky Massey. “Maar dit is inderdaad mijn officieel debuut. Ik word door de selectie en de staf schitterend opgevangen. De integratie verloopt uitstekend. Naast zus Billie is ook Laure Resimont van SKW in de selectie. Verder speelde ik samen met Elise Ramette en Heleen Nauwelaers bij SKW.”

Het tweetal is afkomstig van Oostende. “Bij KB Oostende Bredene hebben we dan ook onze eerste basketbalstapjes gezet. In 2015 trokken we dan naar Sint-Katelijne-Waver en coach Arvid Diels. We combineerden SKW met de topsportschool in Leuven en later in Wilrijk.”

Billie werd in 2019 op de Belgian Basketball Awards uitgeroepen tot Belofte van het Jaar en vorig seizoen werd ze Belgische Speelster van het Jaar. Becky volgde vorig seizoen zus Billie als Belofte van het Jaar op. “Die individuele prijzen zijn mooi, maar betekenen vooral dat we met onze club goed bezig zijn. De voorbije jaren zetten we elk seizoen een stap voorwaarts met een bijzonder jong SKW. Ook in de FIBA EuroCup Women en dat is goed voor onze ontwikkeling. Daarom is het jammer dat de campagne in februari door de coronapandemie werd stopgezet.”

“De algemene gezondheid gaat uiteraard voor en we moeten ons aan de regels houden. Als sporter is het evenwel mentaal bijzonder zwaar om je steeds op te laden. Je weet ook niet echt wat de toekomst brengt. We hadden een zomerstage met de Belgian Cats, dan de voorbereiding met SKW, maar na drie speeldagen ligt alles weer stil. Ja, die onzekerheid knaagt. Daarom is dit optreden met de Belgian Cats zo belangrijk. We kunnen terug trainen met contact. Dat we moeten leven in bubbels, getest worden en vooral in ons hotel moeten blijven, hoort er allemaal bij. Dat is geen probleem. Ik hoop vooral dat er binnenkort duidelijkheid komt over de Belgische eerste klasse. Hopelijk kunnen we in januari terug opstarten.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.