Bebita Eernegem One: “Ambities kregen een flinke knauw”

© Foto Coghe
Redactie KW

Bebita Eernegem One verloor afgelopen zaterdag in eigen huis een cruciaal degradatieduel van Wytewa Roeselare Two.

Ook dit weekend staat een belangrijk duel op de agenda. Dan moet Eernegem op bezoek bij VK Iebac Ieper One spelen. Topschutter Maxim Viaene zag de ambities van zijn ploeg dit seizoen een flinke snauw krijgen.

Bebita Eernegem verloor met 83-92 van Wytewa Roeselare Two. “Ik was enorm teleurgesteld met dit resultaat”, klinkt het bij Maxim Viaene. “Roeselare begon heel gretig aan de partij en wij waren onder de indruk. We kregen de afgelopen wedstrijden telkens heel veel punten tegen, ons werkpunt moet dan ook in de verdediging liggen.”

Tegen Iebac Ieper Two doet Eernegem er goed aan te winnen. “Het is een lastige tegenstander, maar ik schat onze kansen best hoog in. In de heenronde verloren we met twee puntjes verschil, we zijn dan ook heel gemotiveerd om revanche te nemen voor deze nederlaag.”

Moeilijkere periode

Onze plaats in de rangschikking ligt niet in de lijn van de verwachtingen die we voor dit seizoen hadden. Ik zie het verdere verloop van de competitie echter positief in. We zitten in een wat moeilijkere periode, het kan alleen maar beter gaan. We zullen de competitie op een positieve manier afsluiten, daar ben ik zeker van. Onze focus lag op de top vijf, maar nu zijn we vooral een strijd tegen de degradatie aan het leveren.”

Normaal gezien doe ik er nog een jaartje bij in Eernegem, maar dat ligt nog niet helemaal vast. Ik wil graag in tweede provinciale blijven, of misschien een niveau hoger als de tijd daarvoor rijp is.” (BV)

Zaterdag 25 januari om 20.15 uur: VK Iebac Ieper One – Bebita Eernegem One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier