BCO ontvangen op stadhuis Oostende na tiende nationale titel op rij

De spelersgroep met de tien bekers.© FRO
De spelersgroep met de tien bekers.© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De kustploeg BCO won woensdag de vierde partij in Bergen met 62-69 en de tiende nationale baskettitel op rij mocht gevierd worden. Vrijdagmorgen werden spelers en bestuur reeds verwacht voor een plechtige ontvangst, niet in, maar voor het stadhuis. Voor burgemeester Tommelein was het een must om de sportieve ambassadeurs van de stad deze eer te betuigen!

Voorzitter Johan Verborgh bedankte uitgebreid het stadsbestuur, in naam van de hele vereniging en de vele BCO-fans. “Bedankt om ons te ontvangen”, opende de fiere voorzitter. “Het toont dat u fier bent op onze successen en wat wij als club voor de stad betekenen. We staan hier voor de tiende keer op rij. Het lijkt een gewoonte te worden, maar tien titels op rij is geen evidentie. Dit was voor iedereen een uitzonderlijk seizoen. Het stilleggen van de competitie vorig seizoen zorgde ervoor dat we het overgrote deel van onze inkomsten misten.”

Moeilijke momenten

“Dit seizoen begon met spelers en staff in werkloosheid. We moesten onze trouwe fans missen. We moesten afscheid nemen van Marijke. Sportief was het niet makkelijk. In de Champions League werd de poule gehalveerd. Doorstoten was moeilijk, maar we wonnen toch van de latere eindwinnaar, Burgos. In de Euromillions League werden we geteisterd door Covid-19 en liep het mis, omdat we onze leidersplaats voor de play-offs moesten veilig stellen.”

Na tien komt elf

Toch staat BCO weer als bekerwinnaar en landskampioen aan de top. “Ik ben een fiere voorzitter”, vervolgde Verborgh. “In volle Covid-crisis hebben de investeerders de verantwoordelijkheid genomen om de club een kapitaalsinjectie te geven en de toekomst te vrijwaren. Sponsor Filou en onze business seathouders bleven de club steunen. Ook de fans, die we enorm gemist hebben, haakten niet af. De inzet van de volledige staff, de vele vrijwilligers en vooral de klasse van de spelersgroep hebben ons weer over de streep getrokken.

Meer succes?

We hopen dat na de tiende ook een elfde titel komt. BCO zal de naam en de faam van Oostende volgend seizoen uitstrooien in de Champions League met Ankara, Athene, Bilbao, Bologna en Jeruzalem als tegenstanders. In september volgt ook de BNXT League in Nederland. Hopelijk staan we hier volgend jaar terug als Belgisch en BNXT-kampioen.”

Er was voor de ploeg ook nog een bezoek aan het Bierkasteel in Eernegem , de roots van het Filou-bier. (FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.