BCO-coach Dario Gjergja wint derde beker op rij

Dario Gjergja, coach van BC Oostende, schreef een stukje geschiedenis. Hij won voor de derde keer de Beker van België met Oostende. Geen enkele coach deed hem dat ooit voor.

BCO-coach Dario Gjergja © BELGA

Dario Gjergja was zichtbaar opgelucht na het laatste signaal. Zijn dochter ging met hem mee op het podium en iets later maakte hij even tijd voor een korte reactie. “We wisten dat Luik zou spelen alsof het niets te verliezen had. We wilden vooral hun offensieve rebounds afstoppen. John Fields heeft een fenomenaal gemiddelde in de competitie, vandaag plukte hij maar eentje.”

Topper

“Dat was goed, maar het was zeker niet onze beste match. Kijk naar de statistieken. Soms maakten we ook slechte beslissingen. Maar kijk, de jongens komen terug vanuit een moeilijke situatie. In de verlenging stonden we plots achter, maar toen vonden ze de energie. Pierre-Antoine Gillet scoorde toen een belangrijke driepunter. Khalid Boukichou wordt ook beter en beter. Als hij de klik maakt, wordt hij een topper voor acht jaar lang.”

Op de vraag of hij geschiedenis schreef, antwoordde Gjergja ontwijkend. “Neen, daar het niet om. Het gaat om het heden, niet om het verleden. En mijn spelers hebben het gedaan hé.”

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.