BC Telenet Oostende verliest ook zijn tweede competitiewedstrijd

Kuridza Jagodic kon de nederlaag van zijn ploeg niet vermijden. © VDB

Op bezoek bij Leuven Bears heeft BC Telenet Oostende een 81-72-nederlaag geleden. De titelverdediger vangt het seizoen dus met een 0 op 2 aan.

Een assist van Kuridza naar Katic en twee assists van Djordjevic naar Kuridza resulteerden in een aardige 2-7-opener voor Oostende. Leuven Bears balde de vuisten en deed de score kantelen tot 18-16. Een dunk en een driepunter van Tim Lambrecht kleurden de aanvang van het tweede kwart: 21-26. Met een duo bommen van Bako klampte Leuven tot 28-29 aan. Newbill zette de 33-37-rustcijfers op het scorebord.

Na de rust nam Oostende met bommen van Kesteloot en Kuridza meteen meer afstand: 33-43. Na 27′ leidde de kustploeg nog met 41-50 maar Samhan (30 punten) zette een achtervolging in: 55-60 en 60-61. Katic moest wegens vijf fouten met nog vijf minuten op de klok naar de bank.

Op 3’23” van het eindsignaal bracht Samhan de thuisploeg 68-67 voorop. Boukichou en Newbill regeerden tot 68-70 maar Samhan zette beide teams gelijk: 70-70. Nog 2’25” op de klok. De thuisploeg maakte de klus netjes af: 81-72. Wat een koude douche voor dit Oostende in opbouw: nul op twee in de competitiestart.