BC Oostende zet een grote stap richting play-off finale

© BELGA
Redactie KW

In de Lotto Arena in Antwerpen is BC Oostende donderdagavond met de volle buit gaan lopen tegen Antwerp Giants.

Bekerwinnaar BC Oostende mocht zich in de Lotto Arena aan een warm onthaal verwachten voor de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen de Antwerp Giants, na de verpletterende 91-66-zege van afgelopen dinsdag. Met de steun van het publiek opende de thuisploeg furieus met een 12-2. Het sein voor Gjergja om een time-out te nemen, wat meteen resulteerde in een driepunter van Djordjevic.

Nadat Echenique geblesseerd het veld moest verlaten – hij liep een kneuzing boven de rechterknie op na een onschuldig duel met Spica – diepten de Giants de kloof verder uit naar een maximale voorsprong van twaalf punten (25-13). Onder impuls van een trefzekere Thompson werd die evenwel herleid naar slechts drie eenheden bij het ingaan van de rust (39-36).

Djordjevic ontbindt zijn duivels

Diezelfde Thompson bracht de bordjes met een bom onmiddellijk terug in evenwicht bij de start van de tweede helft. Kort daarop kon Djordjevic vanaf de vrijworplijn voor de eerste Oostendse voorsprong van de avond zorgen (44-45). Antwerpen liet echter niet begaan. Sterkhouder Pearson bracht het vuur terug in zijn team, goed voor de 54-47. De inbreng van Djordjevic in het laatste kwart deed de match opnieuw kantelen in het voordeel van de kustploeg. Eigenhandig snoerde hij de rood-witte fans definitief de mond. Dankzij 18 punten (!) van de MVP in de laatste periode wees het scorebord op de slotbuzzer 70-78 aan. Een 2-0 voorsprong voor Oostende dat zich zaterdag in de eigen Sleuyter Arena al kan plaatsen voor de finale.

Antwerp Giants – BC Oostende 70-78 (19-9, 20-27, 15-11, 16-31).

Antwerp Giants: Moors 7, Turner 9, Pearson 19, Spica 4, Stewart 8, Mwema 6, Simons 3, De Zeeuw 14

BC Oostende: Berggren 8, Serron 10, Echenique 0, Thompson 16, Marnegrave 8, Petrovic 0, Wilkinson 3, Gillet 3, Salumu 3, Ponitka 5, Boukichou 0, Djordjevic 22

(Steve Dinneweth)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier