BC Oostende wint dankzij sterke Serron topper van Charleroi

Op basis van een bijzonder sterke tweede helft heeft Oostende heel verdiend de topper tegen Charleroi met 90-65 gewonnen. De titelverdedigers versterken hun koppositie.

Djordjevic en Gibson openden de topper met een 10-0 waarna ref Krehic aan coach Gjergja een technische fout toekende. Daarna naderden de bezoekers via 19-13 tot zelfs 26-23 vroeg in het tweede kwart. Negen punten van Serron zetten de thuisploeg opnieuw op het goede pad. Met zijn derde bom installeerde Gibson aan 51-41 opnieuw een verschil van tien eenheden.

Serron mister 100 procent

Na de rust (52-45) namen Serron (21 punten aan 100 %, 3 rebounds en 3 assists) en zijn maats alle spankracht uit het duel. De geelhemden sloten hun verdediging zo hard dat ze hun tegenstanders geen enkele veldkorf in dat derde kwart gunden. Charleroi produceerde slechts vijf punten, telkens aan de vrijworplijn. Bij 77-50 aan het halfuur was deze wedstrijd dan ook beslist. Op acht minuten van het einde kreeg Serron een dubbel en dik verdiende applausvervanging. Beghin hoorde te vroeg een vijfde fout en Gillet werd uitgesloten na kritiek op de refs Beck en Krehic. De international excuseerde zich achteraf.