BC Oostende vlot naar de halve finales van de beker van België

Quentin Serron en zijn maats hebben met een formidabele veertiger (90-50) Bergen uitgeschakeld in de beker van België.

In de tiende minuut knalde Gillet met een bom al een voorsprong van tien eenheden (23-13) op het bord. Meteen hadden de Oostendenaars hun bonus van de heenmatch verdubbeld. Zeven punten op rij en aan 100 procent van Serron duwden vroeg in het tweede kwart de kloof van 23-15 naar 30-15. Het ticket voor de halve finale stak na twaalf minuten al bijna in de sporttas.

Veertiger

Na de rust (43-29) ging Djordjevic snel (50-32) op zoek naar de twintiger. Toch duurde het iets meer dan zeven minuten voor Bergen de twintig puntengrens bij 58-38 overschreed. Vanaf dat ogenblik werd het een doorgedreven training tussen twee bevriende clubs. Dat dachten velen. De Zeekapiteins bleven echter op het gaspedaal duwen en deden de kloof tot een veertiger (86-44) klimmen.

Quentin Serron (13 punten aan 67 procent, 6 rebounds en 6 assists) was de uitblinker van een collectief sterk Oostende.