BC Oostende verwelkomt vier sterrenchefs op ‘Boys & Balls’

BC Oostende brengt vier chefs in de keuken van het viprestaurant van de Versluys|Dôme. © BCO
Redactie KW

De komende play-offs van het basketbal is het sportief-culinaire initiatief ‘Boys & Balls’ aan de tweede editie toe. BC Oostende wil voortbouwen op het succes van vorig seizoen.

Vorig jaar had BCO de chefs van Floris uit Brugge, Willem Hiele uit Koksijde en Jardin uit Knokke op bezoek. Samen waren ze goed voor één ster. Dit jaar gaat BCO een stapje verder, wat goed is voor zeven sterren samen. De titelverdediger in het Belgische basketbal brengt vier chefs in de keuken van het viprestaurant van de Versluys|Dôme. Cardinal, BCO’s huiscateraar, neemt de coördinatie in handen.

Sterren bij de vleet

Michaël Vrijmoed (restaurant Vrijmoed, Gent) is op zaterdag 26 mei bij de eerste kwartfinale te gast bij BCO. Hij heeft twee Michelinsterren en haalt 16 op 20 in GaultMillau.

Angelo Rosseel (restaurant La Durée, Izegem) staat op vrijdag 1 juni achter het fornuis bij de eerste halve finales. Hij heeft eveneens twee Michelinsterren en haalt ook 16 op 20 in GaultMillau.

Hendrik Dierendonck (Carcasse, Koksijde) is de gastkok op zaterdag 9 juni in de eerste finale. Hij heeft één Michelinster en haalt 14 op 20 in GaultMillau.

Tim Boury (restaurant Boury, Roeselare) is bij de derde finalewedstrijd op woensdag 13 juni de gastkok. Hij haalt twee Michelinsterren en heeft 17 op 20 in GaultMillau in Roeselare.

Het heilige getal

“Alle data zijn wel onder voorbehoud. Ze zijn vastgesteld vanuit de hoop dat BCO eerste eindigt in de reguliere competitie. Indien BC Oostende wordt uitgeschakeld in de play-offs, dan vervallen uiteraard ook de events met de chefs gepland voor die wedstrijden. Zeven wordt bijna het heilige getal dit seizoen. De zeven culinaire sterren, die de vier gastkoks verzamelen, wijzen op de zevende landstitel op rij die BC Oostende kan halen dit seizoen“, klinkt het in een mededeling.

Je boekt een vipdiner in de play-offwedstrijden aan 100 euro per persoon exclusief btw bij vflamez@bcoostende.com. Elk vipdiner bestaat uit een aperitief met amuse, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert, telkens met aangepaste wijnen, waters en koffie/thee. Vanessa Flamez, commercieel directeur van BC Oostende, ontvangt elke vip om 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier