BC Oostende verplettert nummer twee Bergen

Elias Lasisi in actie. © BELGA

In de topper tussen de leider en de nummer twee van de reeks was er van spanning nooit sprake. Oostende vernederde Bergen met verschrikkelijke 106-48 cijfers.

Vanaf de opworp vermorzelde Oostende zijn tegenstanders. Met elk vier punten verzorgden Kesteloot en Fieler de eerste kloof: 8-1. In twee opeenvolgende acties schitterde Elias Lasisi: eerst met een sublieme assist naar de driepunterende Mihailovic en daarna met een heerijke bom: 18-4. Kuridza, na een elleboogoperatie heroptredend, legde de twintiger bij 28-7 in de zevende minuut op het bord. Met een autoritair overzicht in de rebounds (30-10 voor de rust) rolde de Oostendse machine over de blauwbloezen. Jekiri haalde elf rebounds neer in amper twaalf minuten. BCO scoorde uit alle hoeken en sloot bovendien zijn defensie bijna perfect.

In het derde kwart overschreed Myers zowel de grens van de veertig punten (59-19) als van de vijftig eenheden (73-23). De match was beslist. Helemaal. En er volgden toen nog zestien lastige minuten voor de Borains.

Michael Myers zoekt de opening voorbij de verdedigende Idris Lasisi.